torsdag 4. oktober 2012

Bromma

Vi har dratt til fjells i høstferien. Uten merkelige hendelser og /eller uhell. Vi hadde en rolig tur opp i nydelige høstfarger, med vettskremte kaniner i reisebur sammen med barna i baksetet (bare kaninene var i bur, altså).

Dette i kontrast til en annen og litt mer humpete fjelltur for et par år siden. Hele familien pluss én voksen til var i bilen, i godt driv opp Hallingdalen. På Bromma var det tissepause, alle skulle ut, foruten sjåføren. Brått skulle også sjåføren ut, og i den plutselige bevegelsen ble den litt (for) lange nøkkelsnoren hengene fast i sjåførens vinterstøvel. Og så skjedde det som måtte skje. Vinterstøvelen med påhengende nøkkel fulgte med sjåførfoten ut døra. Nøkkelen ble bøyd og bilen døde. Da do-gjengen kom tilbake til bilen, satt det en litt mutt sjåfør der. Som ikke fikk start på bilen. Fredags kveld på Bromma. En ikke fullt så artig plass å tilbringe helgen.

Etterhvert fant vi ut at startsperre-chip’en spiller en viktig rolle ved oppstart av bil (derav navnet, ja). Chip’en lå på gulvet, og så lenge den lå der, startet ikke bilen. Da vi holdt chip’en opp til nøkkelen, startet bilen, og vi kunne fortsette turen opp Hallingdalen. Alle var glade og det ble en fin helg.

Mandag kom, og jeg dro til Toyota for å få ny bilnøkkel. I service-skranken lo de da jeg la nøkkelen på disken. 


Jeg lo ikke – doturen på Bromma kostet meg 2450 kroner. Vi stopper ikke der mer.

. . .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar