fredag 24. mai 2013

Home improvement - del 3

Kjellerstuen ble ferdig og det var fred og håndtverkerfritt i hjemmet. Men, hvor lenge var egentlig Adam (les: herr Bang) i Paradis? 

I dag dukket det opp 3 karer på døren. Oppdrag: rive julenissepeisen, male én vegg og legge inn et par kvadrat med parkett. Toppen. Ikke noe mer. Estimert til maks 40 timer. Stuen var dekket med plast, gutta startet og vi dro på jobb. Kaninene ble plassert i rommet lengst bort fra bråket.

Ved hjemkomst traff jeg en håndtverker som var oppriktig bekymret. Han snakket om at taket var ødelagt. Oi. Det viste seg å være en misforståelse. Taket var ikke ødelagt - vi hadde rett og slett fått MER tak. Som hverken var sparklet eller malt. For å fjerne den gamle peisen har vi på nåde lånt henger av en fremmed nabo via en nabo vi kjenner. Håndtverkerne lastet hengeren til randen med gammel peis, og herr Bang fikk i løpet av formiddagen telefon fra den kjente naboen, som på sin side hadde mottatt et noe hysterisk anrop fra den fremmede naboen. Beskjeden var: halvparten av skrotet måtte AV hengeren.

Hengeren ble tømt og vi dro første tur til østkanten på søppeldynga (hvorfor er det ingen gjenbruksstasjoner på vestkanten som tar i mot annet enn gress??). I velkomstboden for hageavfall (ja, det er der peiser skal kastes), leverte jeg mitt påkrevde skjema, mens resten av familien kjørte bort til nærmeste steinhaug og startet umiddelbar avlessing. Midtveis i prosessen kom mannen fra boden hoiende ut, og min illusjon om å slippe gebyr for større last enn 0,5 kubikkmeter forsvant. Det viste seg at peisen var kastet i dungen for naturstein. Stein er altså ikke stein. Men, bodmannen var velvilligheten selv. På tross av inntak av hostesaft med rød trekant, hentet han gravemaskinen og flyttet vår del av haugen over til riktig haug. Noe gebyr var det ikke snakk om.Før dynga stengte rakk vi enda en runde hjemom for å hente mer peis. Velkomstbodmannen sa vi kunne droppe skjema, det var visst ikke flere igjen. Han kunne også denne gangen hjelpe oss med avlessingen. Hele gravemaskinen ble kjørt inntil vår henger, vi lempet over peisen i grabben, og den utrolig hyggelige og hjelpsomme fyren kjørte skjiten bort. Tenk om flere kunne være som han! Jeg håper han er der på lørdag. Vi har 2 lass igjen.I kveld har jeg vasket vegger og gulv, og nå er det ikke lengre skoføre innendørs. Det jeg derimot - noe uvillig - ser, er at flekkene etter ballongene som hang i taket i februar ikke går bort med swiffer-gnikk. Det gjør ikke borrestøvet i taket over peisen heller. Påføres områdene såpevann er ikke-male-taket-løpet kjørt. Det er det egentlig uansett. Taket må males. Faen. En pølse i slaktetiden vil nok mor si. 

Lurer på om vi kan putte maling av kjøkkenet på den kontoen også?
...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar